JOP | Maashorst Makelaardij    


NISTELRODE – Maashorst Makelaardij is een regionaal makelaarskantoor met als werkgebied de dorpen grenzend aan natuurgebied de Maashorst. Iris Koekkoek – makelaar en eigenaresse, houdt zich bezig met de verkoop, aankoop en verhuur van woningen en appartementen. Daarnaast verzorgt ze waardebepalingen van woningen.

Iris staat met haar bedrijf voor drie kernwaarden; klein, lokaal en persoonlijk. “Klein, omdat ik persoonlijk contact en goede bereikbaarheid belangrijk vind in de samenwerking met klanten. Lokaal, omdat ik me ambassadeur voel van onze gemeente en goed wil kunnen adviseren over het leefklimaat, zoals onderwijs of sporten. Tenslotte persoonlijk, omdat mijn service breed is en ik verder wil uitbreiden met lokale ondernemers”, vertelt Koekkoek. Ze wil zich niet beperken tot de aan- of verkoop van een huis, services zoals het regelen van een lokale timmerman of tuinman vindt ze erg belangrijk. “Daarnaast merk ik dat er steeds meer mensen uit de Randstad of regio Den Bosch hier komen wonen en hen maak ik graag wegwijs.”

In juni 2017 heeft Iris deze carrièreswitch gemaakt, zoals ze het zelf noemt. Ze werkte jarenlang voor een groot bouwconcern, tot ze het roer wilde omgooien. “Ik was binnen Nistelrode verhuisd en heb daar een kantoorruimte aan huis. Ik besloot mijn diploma makelaardij te verzilveren en heb me aangesloten bij een landelijke makelaarsvereniging. Ik dacht, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd als zelfstandig ondernemer en kan ik geen spijt hebben als ik 65 jaar ben.”

Iris vindt het heel verrassend om kans te maken, “Ik ben pas net bezig en ik ontvang nu al een blijk van waardering. Niet alleen ik, maar het hele gezin. Mijn man of vader plaatst de borden en mijn zonen maken ze schoon – iedereen helpt.” In de toekomst wil Iris van vijftien woningen in portefeuille ‘beheerst groeien’ naar twintig woningen, “met nog altijd hetzelfde persoonlijke contact”.
© BBE 2019 | Realisatie Weerdenburg Web Works