JOP | Alpacafarm      


VORSTENBOSCH – 36 alpaca’s; dat is de dagelijkse business van Willem Mathijs en Anne van der Aa. Sinds januari 2016 runnen zij een Alpacafarm. Wandelingen, meet en greets, yogalessen, kinderfeestjes, schilderen of een picknick, het kan allemaal tussen de alpaca’s van Willem Mathijs en Anne. Daarnaast is er een alpacabar voor bijvoorbeeld een high tea en zelfs een vakantiewoning aanwezig.

De ouders van Anne hadden vroeger kalveren, waar Willem Mathijs wel eens bij hielp. Samen bouwden ze zo’n interesse voor dieren op, dat ze op zoek gingen naar duurzame dieren. Zes jaar geleden zijn ze dan ook met z’n tweeën begonnen met het houden van een paar alpaca’s. Inmiddels zijn er elf personeelsleden om de activiteiten te begeleiden. Vooral het ondernemen met dieren vindt het duo bijzonder; “We moeten tenslotte 365 dagen per jaar standby staan voor onze dieren”.

De afgelopen tijd is de Alpacafarm enorm gegroeid: “Twee jaar geleden verzorgden we alleen nog maar wandelingen met de alpaca’s, nu leven we van alle activiteiten”, vertelt een trotse Willem Mathijs. Bij slecht weer kunnen alle dieren naar binnen, waar de mensen ze ook kunnen bewonderen. Het dierenwelzijn staat hoog in het vaandel bij het stel. Daarnaast vinden ze goede kwaliteit en gastvrijheid belangrijk. “Vaak komen bezoekers uit de Randstad. Die mensen reizen anderhalf uur voor een activiteit bij ons, dan moet die ook gewoon goed zijn.” Ook zijn er vaste klanten die ’s weekends op het terras zitten of vaker terugkomen voor activiteiten.

Willem Mathijs en Anne vinden het hartstikke leuk om kanshebber te zijn. “Vorig jaar mochten we ook al kans maken, maar toen hebben andere ons overtroffen. Nu gaan wíj voor de prijs.” Het koppel heeft grootse plannen om te groeien. Ze willen een ‘glamping’ opzetten; een luxe camping tussen de alpaca’s. Ook worden faciliteiten uitgebreid, zoals een kampvuurplek en een grote speeltuin. Daarnaast wordt het aantal dieren uitgebreid.
© BBE 2019 | Realisatie Weerdenburg Web Works