JOP | BBQ Restaurant Smook     


VORSTENBOSCH – In juli 2018 openden Mike en Linda van Heeswijk de deuren van hun lang gekoesterde droom; BBQ Restaurant Smook. Met Mike als kok en Linda als gastvrouw draait het restaurant, tevens feestzaal, op volle toeren. Het vlees wordt bereid op een monolith; een keramische barbecue – of op een smoker. Sommige stukken vlees garen zes tot acht uur, “en dat proef je ook”, volgens Linda van Heeswijk. Wél moet het een barbecue op houtskool zijn, “Want een barbecue op gas is bijna hetzelfde als een buitenkeuken en dat is zonde. Er komen zelfs mensen vanuit België en Amsterdam, speciaal voor ons restaurant in Vorstenbosch.”

Al jaren droomden Mike en Linda ervan om samen een restaurant te beginnen. Die droom moest in het begin even opzij gezet worden, toen ze in twee jaar tijd drie kinderen kregen. “Toen de kinderen allemaal naar school gingen en er een pand vrij kwam in Vorstenbosch, was het nu of nooit”, vertelt Linda trots.

Het tweetal staat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze stoorden zich vaak tijdens het uiteten aan een té dure prijs voor een stuk vlees. “Als wij denken dat we het beter kunnen, dan moeten we dat ook doen. En dus zijn we aan de slag gegaan.” Het restaurant staat volgens Linda bekend om de variërende menukaart; “van het verrassingsmenu met chique eten, tot een simpel stukje kipfilet. Zo kan ieder gezelschap bij ons komen eten.”

Het is voor Mike en Linda een grote eer om kanshebber te zijn. “Super geweldig. We waren zelf nog druk bezig met de opstart van ons restaurant, toen we een belletje kregen van een kennis die zei dat we kans maken. Mijn eerste reactie was ‘huh, wij?!’” Het stel heeft nog genoeg plannen voor de toekomst, maar wil vooral door blijven gaan zoals het nu gaat. “We willen ons restaurant gezellig houden en de mensen tevreden naar huis laten gaan zoals ze dat nu ook doen.”
© BBE 2019 | Realisatie Weerdenburg Web Works