JOP | Wijkamp Farming Solutions    


NISTELRODE – Wijkamp Farming Solutions, “of op z’n Brabants: boerenoplossingen”, zoals ze het zelf uitleggen. Stijn van de Bovenkamp en Rico Wijgergangs zijn in april 2018 dit bedrijf in de landbouwmechanisatie gestart. De twee vullen elkaar goed aan; Stijn heeft veel agrarische kennis en Rico heeft voor de technische kant geleerd. Met die combinatie staan ze samen voor mobiele oplossingen in de agrarische sector. Een project wordt van begin tot eind zelf bedacht.

Hun eerste eigen ontwikkeling is de mobiele kippenkar, waar ze er al tien van hebben uitgeleverd. “Het begon allemaal als een project voor iemand. Hij wilde graag een mobiele stal voor kippen die zelfvoorzienend is, waarin de kip zijn natuurlijke gedrag kan vertonen en natuurlijk makkelijk hanteerbaar is voor de ondernemer. We hebben daar een jaar tijd ingestoken om het perfect te maken. Diegene vond het zo goed gelukt, dat hij ons adviseerde op de Bio-beurs te gaan staan met ons product. Ook daar kregen we veel bewondering, dus besloten we samen een bedrijf te starten”, aldus Rico.

Het duo helpt bij probleemvragen van boeren. Ze willen oplossingen ontwikkelen die voor de boer en ondernemer makkelijk zijn en voor het dier ‘gewoon goed’. Op dit moment gaat het vooral om de mobiele kippenkar. “Er zijn twee soorten; een grote variant voor 249 kippen en een kleinere variant voor 50 kippen.”

Rico en Stijn vinden het heel speciaal om kanshebber te zijn. “We horen vaak geluiden dat we goed bezig zijn van agrarische ondernemers uit heel het land. Het is mooi om ook in eigen regio die waardering te ontvangen.” Wijkamp Farming Solutions wil in de toekomst naast de mobiele kippenkar losse projecten, zoals machinebouw en agrarische oplossingen, uitvoeren. “We willen de Benelux en Duitsland gaan veroveren. We hebben zelfs al contact gehad in Zwitserland en Oostenrijk.”
© BBE 2019 | Realisatie Weerdenburg Web Works