BOP | D.I.O. DROGISTERIJ / THE READSHOP SPARKLING 


NISTELRODE – Kristel van Dijk is in 2013 als eerste in Nederland begonnen met een combinatiewinkel van D.I.O. Drogisterij en The Readshop Sparkling. Kristel omschrijft haar winkel als een kwaliteitsdrogisterij en laagdrempelige boekhandel, met wenskaarten en kantoorartikelen. De laatste jaren is dat assortiment uitgebreid met woonaccessoires, speelgoed en cadeautjes. Ook specialiseert ze zich steeds meer in (gezondheids)producten, die veelal op natuurlijke basis zijn.

Kwaliteit, deskundigheid en persoonlijke service is voor haar belangrijk. “Ik wil een winkel runnen met producten die onderscheidend zijn en écht iets doen”, vertelt Kristel. Met een team van zeven medewerkers die regelmatig trainingen en workshops volgen, wil ze kennis en beleving overdragen aan de klant.

Zes jaar geleden maakte Van Dijk een carrièreswitch. Voorheen was ze hoofdredacteur bij drogisterijvakbladen. “Daarvoor kwam ik veel bij drogisterijen en gezondheidswinkels. Ik had altijd al veel ideeën hoe ík zoiets zou insteken. Toen er een ruimte voor deze winkel ontstond, heb ik de kans dan ook met twee handen aangegrepen.”

“Je kunt met een winkel zoveel meer, dan alleen rekken met producten neerzetten”, zo legt ze uit. “Inloopmiddagen om nagels te lakken of voor huidverzorging worden goed bezocht. Ook ontvangen we veel enthousiaste reacties op onze healthworkshops, waar mensen gezondheidsvragen kunnen stellen aan specialisten.”

Kristel noemt het een mooie bekroning op het harde werken om kans te mogen maken. “Ik vond het al een hele eer om in het eerste lijstje voor te komen, laat staan bij de laatste vijf te horen.” De eigenaresse vindt dat ze met haar team op de goede weg is. “In de toekomst wil ik me nog meer specialiseren in gezondheid en natuurlijke producten om uit te breiden met persoonlijke service. Ook wil ik nog meer samenwerken met specialisten om lezingen en workshops te organiseren. Belangrijk vind ik wel dat het kleinschalig blijft, zodat ik het persoonlijk kan houden.”


© BBE 2019 | Realisatie Weerdenburg Web Works